söndag 31 december 2017

Det kanske räcker om tågen går i 250 kilometer i timmen. Och går och kommer fram i tid, säger Eneroth. Jag vill att man ska kunna lita på tåget. Vi betalar ett högt pris för förfallet, för åratal av underfinansierat underhåll. Nu måste järnvägen rustas upp säger infrastrukturministern Tomas Eneroth (S)..
Detta med tanke på att man förslagit en fart på 350 km/t.. Men detta är ett prat långt långt över våra huvuden som har Kinnekullebanan som järnväg, här får vi vara glada om tågen kan köra i 100 km/t och om det överhuvudtaget ens går..

Man pratar även om vägnätet och det närmaste som har någorlunda prioritet är väl E20 som går i länet.. Det senaste större bygget i vår kommun var väl vägen till Skara som byggdes någon gång på 1950-talet, nu har man fallit till nåder och bygger en liten sträcka förbi Filsbäck.. Vi får väl vara tacksamma för det lilla och se fördelen med att vi inte har staten att tacka för något speciellt de har ju dragit bort de flesta verk från staden och västra delen av länet..
Har visat bilden innan på bloggen och gör det igen, den bild som får representera Kinnekullebanan och vad staten är villiga att "offra" på den..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...