torsdag 7 december 2017

Anbud i stort och smått.

Vi kan läsa på kommunens hemsida angående "anbud"..
"Lidköpings kommun gör nu den största investeringen i kommunens historia - vi bygger ett nytt avloppsreningsverk, Ängens ARV. Det byggs utifrån de senaste kraven och förbereds för kommande miljökrav..
Under 2018 kommer vi att upphandla ett antal stora entreprenader. För er som entreprenörer innebär detta en möjlighet att vara delaktig i dessa stora projekt. Vi bjuder nu in er som entreprenör, inom exempelvis bygg, mark, maskin, markförlagda ledningar och sjöledning, till en informationsträff i Lidköping."


Läste någonstans att intresset för denna informationsträff i Lidköping var massiv om det var 80 stycken firmor anmälda till träffen.. Här är det inte frågan om kaffepengar utan multum med dineros, har hört siffran 600 miljoner, om det stämmer..
Många vill vara med om att dela på den kakan och dra pengar från våra plånböcker och det är inte bara en pengafråga det är prestige att få ett sådant stort bygge.. Får man det sedan som totalentreprenad så måste lyckan vara fullständig..
Det är en ordentlig hög med ritningar som skall gås igenom och räknas på så det gäller att hålla tungan rätt i mun och fingrarna rätt på kalkylatorn, både för kommun och anbudsgivare..

På den mindre skalan så Lidköpings Näringslivsfastigheter upphandlar eldrivna hydrauliska liftar för lyft av tågset i servicedepå..
Servicedepån finns i Lidköping och är under uppbyggnad, och ska vara helt färdig för inflyttning månadsskiftet januari/februari 2018.. Om sedan Kinnekullebanan överlever någon längre tid får vi se.. Intresset för den är inte så där bra.. Undrar om ens kommunpolitikerna i Lidköping tror på den annat än när de skriver i lokalmedia..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...