söndag 26 november 2017

Snacks!

De flesta av oss har v äl någon gång ätit ostbågar eller “cheese doodles” som de heter på originalspråket vilket inte fick användas i Sverige..
Ostbågar finns att köpa i de flesta länder, men det är bara i Sverige de verkligen kallas ostbågar eller ostkrokar. I engelsktalande länder omnämns de som “cheezies” eller möjligen “cheese doodles”, i Norge heter de ostepop och i Danmark osterejer. Till och med Åland tillverkar en helt egen ostbågesort, som bara produceras och säljs där.. Nu har väl de inte längre den framträdande ställning man en gång hade..

Här i stan har vi en annan producent av ett populärt "snack", popcorn.. Nästan allt popcorn som säljs på svenska biografer och arenor kan spåras till en och samma entreprenör i Lidköping, Per Sundlings..
Man skriver på hemsidan: "Sundlings Sverige AB är nordens ledande leverantör av popcorn och snacks till biografer och arenor.. Vi jobbar med de största och mest kända varumärkena i branschen..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...