torsdag 2 november 2017

På vinst eller förlust.

Vi kan läsa i media hur mestadels mindre butiker utan ekonomiska muskler bommar igen.. Inte alltid är det konkurser.. Det kan vara ålder på innehavaren, man har ledsnat eller så gör allt högre hyror att det inte blir någon förtjänst att tala om som uppväger arbetet..
Men ofta är det också konkurser bakom och där anges för höga hyror och stark handel via internet som orsaker.. Vi har ju sett att även handelsområdena har eller haft turbulens med tomma lokaler.. Nu finns en efter sportbutiken på Änghagen och en på Framnäs efter blomsterhandeln..

En bland de hårdaste branscherna i centrum inte minst måste väl vara restaurang/pizzeria/fika, där de finns i mängder och även poppar upp mer.. Nu skall ju en restaurang öppna i de gamla Jysk lokalerna vid Rörstrand.. Så var det tänkt för ett tag sedan i alla fall.. Och ovanpå öppnar STC gym.. I huset finns redan boxningsklubben..
Det är nästan så man går och väntar angående matställe på vilken butik härnäst får lägga näsan i vädret, för någon lär det bli.. Några är väl till salu också och man får vara ordentlig optimist om man satsar i denna stad.. På denna näring..

Det skrivs att hyresvärden ännu inte fått klart med en ny hyresgäst i Cerveras gamla lokaler vid Källaregatan Torggatan, men hör och häpna några bland dem som hört av sig finns en RESTAURANG.....
Cervera finns numera i Särnmarkshuset efter flytten från Källaregatan där nu man söker nya hyresgäster.. Tydligen har Cervera kontrakt detta året ut på det gamla stället, men tiden går fort..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...