onsdag 1 november 2017

Nya hyresförhandlingar.

Om en inte så avlägsen framtid kommer det igång på skarpen med nya hyresförhandlingar för 2018. Vi här på denna gat lär få så det räcker, först de ordinarie och sedan för renoveringen på kök och badrum vilket lär gräva ordentligt i plånboken..
Men det är inte förrän maj nästa år så än så länge har man råd med sitt dagliga fika.. Fantasierna börjar redan.. "Samhällsbyggnadsbolaget vill höja hyrorna för 405 lägenheter i Skara med i genomsnitt 15 till 20 procent.." Det är väl ingen som på allvar tror att det blir måttstocken för kommande förhandlingar, då lämnar jag hyresgästföreningen..

Hem och Hyra skriver..
"Nu har förhandlingarna om nästa års hyror dragit igång.. Fastighetsägarna vill ha hyreshöjningar på uppåt 3,5 procent men Hyresgästföreningen tycker att hyresjusteringar bör vara återhållsamma, bland annat på grund av fortsatt låga räntor.. 150 000 hyresgäster i landet, drygt 10 procent, har redan fått sin nya hyra klar för 2018 då många fleråriga avtal slöts förra året. För de avtalen är den genomsnittliga hyreshöjningen 0,69 procent. En rimlig hyresutveckling, enligt Hyresgästföreningen. Dessutom finns det redan avtal klara med privata fastighetsägare för 2018 under 1 procent"..
Det enda som väl är säkert är att det blir hyreshöjningar, tur för många nu att inte vissa partiers önskan om marknadshyror ännu inte fått gehör..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...