tisdag 14 november 2017

Bostadsbyggandet!

Det börjar mullra lite bland de som anser att bostadsbyggandet bör stanna upp till en del..
Man pekar på att på flera orter i Sverige börjar det bli svårare att hyra ut nyproducerade bostäder, enligt en undersökning gjord av SVT Nyheter..
Man påstår att det nu finns det nybyggda hyreslägenheter som stått tomma i över ett halvår, bland annat i Norrköping. Men man räknar med att de blir uthyrda..
På Sabo, som representerar de allmännyttiga bostadsbolagen, ser man en ny trend där Sverige blir allt mer tudelat: I stora delar av landet fortsatt brist på lägenheter, i andra har marknaden börjat bli mättad.. I vilket stadium är Lidköping? Lyssnar man på ansvariga för bostadsbyggandet i stan så verkar man vara överens om att det behövs byggas mycket här..
Men inte alla är så positiva.. – Att dra ner på på byggtakten är något man behöver de kommande åren för att man inte ska stå med tomma lägenheter, säger Sabos vd.. Senaste tillskottet är Höghusen på Lidåker och det blir väl en värdemätare.. Men det kan slå tvärstopp fort, men så länge räntor och arbetsmarknaden håller oss om ryggen så är det förhoppningsvis ingen ko på isen..
Undrar hur marknaden ser ut när det är dags för att inta skarpt läge för Hamnstaden!!

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...