måndag 4 september 2017

Köpstaden rivs inte ännu.

2012 kunde vi läsa: "Nu skrivs sista kapitlet om den krisstämplade Köpstaden i Axvall. Ägaren Parks and resorts har beslutat att hela anläggningen ska rivas. – Beslutet är fattat, och elen har stängts av. Men vi har inte bestämt något datum för rivningen. Det kan dröja något år, säger Skara sommarlands marknadschef.."
Nu skulle det ske i det närmaste men men... Det visade sig att det kostade pengar att riva, för mycket pengar.. Planen var att Köpstaden skulle börja rivas nu i september och att allt skulle vara borta i maj nästa år.. På grund av oförutsedda omkostnader säger man i andra parker inom Parks & Resorts så har de pengar som var ämnade för rivning av köpstaden fått prioriteras om..
Alltså mint ett år till får de som besöker Sommarland se detta eländiga förfall.. Köpstaden gick till dansk domstol. De två danska finansiärer som då satsade vardera 15 miljoner kronor anser sig lurade och ville ha tillbaka sina pengar.. Köpstaden fick inte den utveckling danskarna tänkt sig. Hösten 2009 försattes ägarbolaget i konkurs.. Vad jag vet så fick de ingen kompensation.. Nu ligger bollen hos Parks and resorts..
Får se vilket århundrade det blir rivet!!!

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...