onsdag 15 juni 2016

Vattenfest i Lidköping.

Lagom till regn och runt 16 grader så kör vattenfestivalen igång i Lidköping på lördag.. Så frågan är om det är ett passande väder för "vattenfestival"..
Det kommer att bjudas på skepp från hela Vänern. Skattjakt på Lidans botten och scenunderhållning för barn och vuxna står det på kommunens hemsida..
På området kommer det att byggas scen och allt som behövs för olika aktiviteter. Sjörövare blir ett inslag, inte minst i form av dansande unga skrivs det..
En stor håv har byggts som skall ligga på botten av Lidan. En gång i timmen kommer den att lyftas och fångsten skall sedan kunna ses i ett stort akvarium. Det blir också uppvisningar med flyboard, en vattenjetdriven bräda, med en brandslang under sig!!..
Detta sägs vara sprunget ur från besöket av Ostindiefararen "Göteborg".. Men inte i sin vildaste fantasi lär väl man tro på samma tillströmning av folkmassa som då.. Då var kanten efter Lidan från fyren intill järnvägsbron i princip knôkad med folk och man kunde knappt köpa sig en öl på krogarna.. Och för de som sökte parkering, omöjligt..
Skepp vi kan beskåda enligt kommunen är dessa, Slupen Oscar den II, Glad, Galtabäcks skeppet, Mina, Sigrid Storråda.. Så även om inte detta ståtliga kommer så finns det något..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.