lördag 18 juni 2016

Taxa för hemtjänster.

I PRO tidningen kan vi läsa om att var fjärde kommun höjer inte taxan för hemtjänster.. I Skaraborg är det bara Tidaholm som uppgivit att de inte höjer..
Grästorp, Götene, Mariestad, Skara, Skövde, Tibro, Töreboda meddelar tyvärr att de tänker höja..
Falköping, Lidköping, Vara har av någon anledning inte orkat svara när tidningen gavs ut.. Om man inte vet eller om det är av andra orsaker återstår väl att se.. Tids nog får de i kommunen veta som behöver denna hjälp..
I Lidköping bygger man friskt trygghetsboenden medan ålderdomshem är eftersatta som i så många kommuner och det i en tid när många mer människor blir äldre.. Där delar av dem inte klarar av trygghetsboende som många kommuner tycks hoppas på..
Det är faktiskt den socialdemokratiska regeringen som givit kommunerna möjlighet att höja från 1 juli i år upp till 200 kr/månad.. Till den nya maxtaxan 1991 kr/m.. Och nu har detta inträffat att Regeringen med Åsa Regnér (S) i spetsen försvarar höjningen medan Moderaternas social-politiska talesman säger att "avgiftshöjningarna är icke värdiga och orättvisa", vilket man inte trodde skulle hända..

Åsa Regnér fegar ur när PRO vill fråga om regeringens linje.. I Stockholm som inte höjer säger man "vi skall inte plocka pengar från de äldsta och sjukaste pensionärerna"..
Det kan tydligen de flesta kommunerna och kanske Lidköping sällar sig dit också.. Får väl se vad som beslutas i den kommunala budgetprocessen.. Den gamla maxtaxan är/var 1772 kr/ och den nya där den kommer att gälla alltså 1991 kr/m..

Kollar du Lidköping kommuns hemsida idag kan du läsa.. "Nivå 3, mer än 14 tillfällen/vecka, 1 772 kronor(maxtaxa).. Vad som kommer senare i år står inte.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.