måndag 9 maj 2016

Svenskar inte intresserade av det oranga kuvertet.

Man får förmoda att det är de som har en bra bit till "ljuset i tunneln" som inte orkar bry sig även om det kan ge en information om framtiden.. Behöver bara gå till mina egna barn för att få exempel på föga intresse..
Den framtida pensionen är inte en fråga som engagerar. Varannan svensk tycker att pensionssparande är svårt och trist. Vart femte orange kuvert blir inte ens öppnat, visar en färsk Sifo-undersökning..
Det blir när man börjar närma sig men då är det oftast försent att göra något och då läser man det orange kuvertet och blir förfärad.. Jag jobbade femton år i Norge, det hjälpte....
Swedbanks undersökning visar att en majoritet av de drygt 2 000 tillfrågade tror att de kommer att få mindre än 70 procent av sin slutlön i pension. Den andelen ökar kraftigt ju närmare pensionsåldern man kommer..
Och blir en fasansfull sanning när du kommer i skarpt läge.. I alla fall för dem som inte sparat privat.. Och våra barn behöver jobba till 67 år, en del vill det och andra orkar helt enkelt inte.. Då tvingas man kanske acceptera 50% av slutlönen även under.. Går från närande till tärande, då är du inte längre populär hos många politiker som inte bryr sig ett skit om att du jobbat större delen av dit liv..

Och att få personlig vägledning av pensionsmyndigheten i denna stad är inte lätt om du inte vill sitta i telefon eller via nätet.. För de anser sig inte behöva ha en god service i denna kommun, fyrtiotusen människor är inte nog att ha annat än några "expediter" bakom en disk och max öppet några dagar i veckan..
Undrar om inte denna skylt hänger löst och den satans staten tar ifrån oss den sista servicen, kvar finns kanske polisen och ett trilskande trafikverk som helst vill skrota vår järnväg.. Som sagt, en trojka av statliga organ, som man inte vet hur länge denna spillra får vara kvar..

1 kommentar:

Pensionsmyndigheten sa...

Hej!
Jag jobbar med sociala medier på Pensionsmyndigheten och såg att du gjort ett inlägg om oss och vår service.
Vi svarar på frågor över telefon och mejl.
Har du allmänna frågor om pension kan du även besöka vår Facebooksida: Pensionsmyndigheten- Fråga om pension.
Vi finns även på servicekontor runt om i landet. Där kan du träffa handläggare som kan hjälpa dig med att få svar på dina frågor, samt att de hjälper till med att fylla i och ta emot blanketter som ska till oss.
I vissa fall kan man även boka ett möte med en kundvägledare som kommer från oss, detta görs efter en kontakt med oss på kundservice.

Det viktigaste för att få en så bra pension som möjligt är att man jobbar, skattar för sina inkomster och att man har en tjänstepension.

Har du synpunkter på exempelvis våra servicekontor kan du skicka ett mejl till oss med dina synpunkter till följande adress kundservice@pensionsmyndigheten.se
Vill du ha återkoppling på dina synpunkter skriv det i mejlet till oss.
Har du frågor om pension är du välkommen att ställa din fråga direkt på www.facebook.com/fragaompension eller ringa vår kundservice på telefonnummer 0771-776 776.
Ditt inlägg hittade jag genom en sökmotor som visar träffar på internet som handlar om pension.

Hälsningar Per, Pensionsmyndigheten

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...