torsdag 12 maj 2016

Ingen omröstning om reningsverket.

Sverigedemokraternas förslag om en folkomröstning om satsningen på ett nytt reningsverk kommer inte att få gehör. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade föreslå att förslaget om folkomröstning avslås skrivs det..
Och visst kan man ha förståelse för det, hör inte till den gruppen som med jämna mellanrum skall ha folkomröstning när man inte gillar en sak.. Oftast är det tal om moral eller etik i frågan och inte fakta..
Skälet till avslaget är att den politiska majoriteten för att bygga nytt är massiv, inget annat parti mer än SD har på ifrågasatt behovet av ett nytt reningsverk..
Nej kanske inte, men en politisk enighet behöver inte betyda kommuninnevånarnas enighet, eller ens en majoritet av dem. Men som sagt det går inte att ha folkomröstning så fort något inte gillas, det har varit flera sådana krav i vår kommun..

Har svårt att ta ställning till detta reningsverk då man ser både för och nackdelar.. Någon form av uppgradering måste ju till förr eller senare..
Kostnaden blir enorm för en stad av Lidköping storlek tillsammans med översyn av ledningsystemet och lägg därtill kostnaden för det byggda värmeverket, infrastrukturen för Hamnstaden o.s.v så blir det kostnader som märks.. Antagligen därför man inte anser sig ha råd med ett nytt badhus utan man kör med lappa och laga taktiken..
Värmeverket skall bära sin egen kostnad likaså Hamnstaden!! Undrar hur många av våra "taxor" för olika kommunala tjänster kommer att höjas framöver, på grund av dessa kostnader.. Det som man inte vill ta över skatten tar man via höjda taxor..

Lidköping ligger mycket bra till vad gäller "elnätavgiften" bland de lägsta i landet.. Förhoppningsvis låter man det vara så.. Men höjningar brukar alltid försvaras med att "vi är ju ändå så billiga"..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...