tisdag 26 april 2016

Stöld av stora maskiner.

Blir lika fundersam varje gång jag läser om stölder av stora maskiner såsom traktorer och arbetsmaskiner.. Hur tusan kan man avyttra dem? Och när så sker hur kan man få dem ut ur landet? På mig verkar det som om det fallerar vid tullstationerna..
Denna tanke dök åter upp när jag läste om tre traktorer som stals på KL Maskin i Lidköping... Det hade skett genom att klippa sönder ett staket.. Och väl inne så vet tjuvarna vad de skall göra.. Traktorerna kördes genom skogen till väntande transportbil.
De stulna traktorerna var En Massey Ferguson 6270 och två New Holland, 5070 och en 6040. Och man säger att KL Maskin är noga med att ta ur nycklarna och låsa traktorerna, men gärningsmännen har med sig egen startutrustning.. De klipper loss kablarna och använder sedan sina egna grejor.. Kanske en övervakningskamera gör susen... larm kopplat till Securitas fanns tydligen men det har tydligen inte hjälpt..
Vet inte hur stor "uppklarandegraden" är för dessa brott men eftersom de fortsätter så är den väl inte så stor.. Tre traktorer måste väl ha en stor bil som fraktar bort dem.. Något måste väl polisen förmå att göra.
Dock har det gripits människor, men inte för detta ännu.. Flera av dem som gripits kommer från Litauen. Det är även de fyra män som häktades i sin frånvaro.. De begärs nu utlämnade till Sverige..
De fyra misstänks vara delaktiga i stölden av två stora traktorer, en teleskoplastare, en lätt lastbil, däck och verktyg från gården Suntetorp med adress Skövde.. Och igen... hur tusan fick de ut dem??? Eller avsättning för dem? Om de fick det!

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...