söndag 20 mars 2016

Vi hade i alla fall en arrest.

Nu körs buset till Skövde för att buras in och till sommaren har vi inga stationerade poliser i polishuset i stan. Då bommar man igen lokalerna kvällstid och har vi tur kanske det finns någon patrull tillgänglig vid behov, I en stad på nästan 40 000. Otroligt
Men inte behöver vi vara rädda för att detta skall bli permanent, nej då det har vi ett polisbefäls ord på från Skövde. "Vi bygger en ny och fräsch polisstation och det tycker jag är positivt och ett tydligt tecken på att vi ska ha två polisområden i Skaraborg – östra och västra. Annars behöver de ingen chef här heller säger tillfrågat polisbefäl.. Kommer från en organisation som inte har ordning på sin egen roll i samhället och hur de skall styras..

Men förr(1930-talet) hade vi en polisstation knappt värd namnet men vi hade en arrest mer än vad vi har nu, det klagades visserligen på loppor där men det var inte ovanlig i samhället då.
I hörnet av Hagagatan Skaragatan står det att läsa låg den gamla arresten. Marknadsdagar fylldes den ofta av överförfriskade bönder och ertappade skojare.
I övervåningen bodde den legendariske och starke polis Fredrik "Fedik" Kindgren. I bottenvåningen fanns det brandsläckningsattiraljer som handhades av borgarbrandmannen "Moje" Shcmidt skrivs det.
Både polis, arrest och en slags brandstation var samlat på en plats, något som kanske borde ha bevarats. Lopporna kunde man vara utan.. Skylten säger Automobilverkstad om det också var i huset..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...