tisdag 1 mars 2016

Kommuners uttag från bostadsbolag.

Jag ställde en fråga via e-post till Hyresgästförmedlingen som medlem där för någon, några dagar sedan vad Lidköpings kommun tar ut extra på varje lägenhet i AB Bostäder. Men ännu har man inte svarat och kanske inte gör det heller.
Men skit samma, kollar man på SVT pejl så finner man:
Enligt den undersökning av bostadsmarknaden som SVT gör har Lidköpings kommun tagit ut 3,80 kronor per lägenhet varje månad under 2011-2014.. Övrigt i vårt närområde så... Götene har fläskat till och i snitt varje månad plockat ut 28.4 kronor per lägenhet mellan åren 2011-2014.. Skara har i snitt plockat ut 6.9 kronor per lägenhet mellan åren 2011-2014..
Grästorps kommun har ingen allmännytta.. Vara är den lysande stjärnan med i snitt varje månad plockat ut 0 kronor per lägenhet mellan åren 2011-2014..
Läser man om en del kommuner i Sverige är det ibland hårresande uttag..
Och kommunerna ursäkter är inte sällan det att "detta är en slags återbetalning för de åtaganden kommunen har för kommunala fastighetsbolag".. Då skall hyresgästerna hjälpa till att betala..
Men man kan väl inte påstå att Lidköping kommun varit giriga i sina uttag från bostadsbolaget.. Så det får väl bli godkänt för gubbarna och gummorna i huset.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.