måndag 29 februari 2016

Stiltje och rörelse i lokalfrågor..

Nu efter ha stått tom ett bra tag kom äntligen Orionhuset igång och det med besked.. Ett stort HM varuhus och Nordea banken skall in där.. HM i slutet av april detta år och Nordea i november har jag för mig. Och lägenheter högst upp, det är väl ett bra utnyttjande av en fastighet..
Det var precis vad centrum behövde och då främst HM.. Att de skulle satsa så hårt här i Lidköping var överraskande. Men så är det inte staten heller med sin smutsiga nedläggnings agenda som har med saken att göra.. Kanske ihop med varsam satsning av kommunen kan ge centrum extra hjälp.. Bara nu hyresvärdarna kan hålla sina hyreshöjnings-fingrar i styr..

Ingen stad lär väl ha uppnått Nirvana vad gäller att inte ha outhyrda lägenheter.. Flyttar några till andra lokaler så blir det tomma lokaler någonstans.. I dessa fall blir det tomt i Kopparporten(HM) och i Nordeas lokaler vid östra sidan av torget intill Lidan.. Förhoppningsvis kommer det hugade spekulanter efter dem..

Något som verkar segt är bygget av snabbmatskedjan Burger King där nu den schaktade ytan för ersättningsparkering stått uppschaktad snart i tre månader, utan att själva huvudbygget startat. Strul eller planerad fördröjning är frågan. Var inte invigningen satt till april?

På Framnäs stod länge f.d. On Off butiken tom men det löste sig med Elon. Värre tycks det vara med EM möblers gamla lokal som fortfarande är tom med bara sporadiska gäster.
Här verkar det inte vara alltför lätt att fixa hyresgäster, det är en rätt så stor yta som står tom.. Kanske en liten renovering av lokalen skulle göra susen.


Uppdaterat 3-mars.. Nu iordningställer man på tredje våning i gamla Tändsticksfabriken där vuxenpsyk mottagning fanns för asylboende, man fixar duschar och lite mer toaletter för övrigt behövs inte så mycket.. Det skall ju fungera som en "sluss"...

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...