onsdag 17 februari 2016

Sättningar i kajkanten.

Hamnstaden behöver väl egentligen ingen Lidköpingsbo upplysas om den har man nog hört om till leda och det hela tog väl sin början någon gång på första delen av 2000-talet då man fick "visioner"
Sedan har väl de som orkar följt historien med denna stadsdel, vi har dessemellan med förvåning också kunnat följa turerna runt ett nytt polishus(Himlen runt hörnet som van arkitekttävlingen)som nu har utmynnat i en renovering och ett litet nybygge.
Men till Hamnstaden då där det pågår en uppdatering av småbåtshamnen vilket man gärna vill lägga in som början av Hamnstaden..Den är väl till för även de som inte har med Hamnstaden att göra!!
Man skriver om orsaken till detta bygge.. "Undersökningar visar att dagens hamnplan lider av sättningar. Därför har arbete påbörjats med ny konstruktion och ny betongplatta. Det kommer att förbättra framtida båt- och fordonstransporter."
Det är väl bra att man underhåller.. Men för några år sedan kunde vi läsa "Kajen vid Torgbron underminerad." Från kommunen blåste man faran över, "ingen risk för torgbron eller att kanten skulle rasa ut. Det var väl trösterikt, betyder det att man inget behöver göra? Hamnstadens och området runt den går före..
Så ingen ko på isen om skotten vill komma tillbaka och spela på Torgbron, den står stadigt förankrad i Lidans mylla och kajkanten likaså.

Förresten så har nyhetsbrev nummer tjugo kommit om Hamnstaden och där kan du läsa att "Föregående mötesprotokoll godkändes." och om "pågående planering."

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...