måndag 8 februari 2016

Lokaler att hyra.

Tog mig en liten cykeltur runt centrum och kollade om det fanns många tomma skyltfönster, det var inte så farligt, inte mer än vad det är på andra centrum förmodar jag. Har en kompis i Trollhättan och han säger att centrum där har varit under all kritik.. Men att det nu börjat röra på sig.
Intill Robotrestaurangen finns det nu en tom lokal, vid Nya stadens torg en annan och i Kopparporten fanns det en.. Men den lokalen verkar det som om damfrisören vid sidan skall ta hand om.. Men de får en stor lokal till maj detta år då HM har flyttat ut.. Det borde väl inte vara så svårt att hyra ut en lokal med rulltrappa om inte hyran är för saftig.
Rykten säger att några butiker går på röda siffror och kämpar för sin överlevnad i centrum. Det är väl inte mer än normalt antar jag.. Först när det blir butik efter butik finns det anledning till oro.
Annars så den största lyften för centrum måste bli Orionhusets ordentliga upprustning där ett stort HM varuhus flyttar in det borde ge en skjuts åt centrum.. Kommunen har väl anmält lite åtgärder också i centrum för att locka folk.. Men man får vara försiktiga så man inte ger hyresvärdarna skäl till att höja hyran vilken i vissa fastigheter är dyr redan nu.

I ytterområdena på Framnäs står fortfarande det röda trähuset där möbelvaruhuset fanns tomt, det har det gjort ett tag nu och det verkar vara svåruthyrt.. På andra sidan, Änghagen gapar fortfarande platsen tom(när detta skrivs) där man skulle bygga Burger King. Man började i slutet av november början av december att schakta där det skall bli ersättningsparkering för de platser som försvinner och under byggtiden uppställning för arbetsbodar. Det har nu gått just nu dryga två månader.. Men det är snabba hus att bygga.
Här intill Nya Stadens Torg finns en lokal till uthyrning om ni skulle ha en affärsidé. Huvudet ni ser är en docka tror jag, i alla fall rörde det sig inte när jag var där..

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...