tisdag 9 februari 2016

Beslut om asylboende.

Moderate politikern Rasmus Möller uppgav skriver Lidköpingsnytt att han fått flera samtal och meddelanden från personer som vill att ett tilltänkt boende för nyanlända stoppas.
Miljö- och byggnämnden skall avgör om en tidigare kontorsbyggnad skall få användas för att hysa asylboende. Enda chansen att stoppa säger Möller är att fixa annan lokal.. Det är ju inte fråga om ordinarie bostadslösa, då hade man inte ens tagit upp frågan... Eller bostadssökande, de får allt snällt ställa sig i kön som oftast finns i kommunen.. Men klart hos dessa asylsökande finns ingen historik att tillgå om ekonomi o.s.v..
Det stora kontorshuset kommer att byggas om från kontor till flyktingförläggning med vandrarhemsstandard. Och upp till 200 kan komma att bo där. Det skulle varit Biltema med den farten.
Nu så skriver man ut De la Gardie park i lokalmedia.. Och det är satt som hotellverksamhet.. Kommunen har bara att godkänna att kontorskomplex blir hotell och ta hand om skolgång och annat..


Uppdaterat.
Nu den 12 februari möts vi av nyheten att man kommit överens om vapenvila i Syrien, något som detta land verkligen behöver. Och under förutsättning att nu detta håller så vad kommer att hända med flyktingströmmen från Syrien?
Det är väl först och främst syrier som många av dessa asylboende gäller och om man ges möjligheten att kunna överleva i Syrien vilket behov av byggnader typ De la Gardie park har man då? Om "freden" blir varaktigt vilket nog för många är ett önsketänkande då vänder väl de asylsökande hemåt igen.. Förhoppningsvis byter man inte ut syrier mot enbart andra nationaliteter bara för att fylla De la Gardie park med hyresgäster...

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.