måndag 4 januari 2016

I sjukhusfrågan vill S ge med ena handen och ta med andra.

Socialdemokraterna i Göteborg anser att inte Göteborg kompenseras för den starka befolkningstillväxt i staden och då kommer man med ett omfördelningsförslag.
Som går ut på att SKAS, NU och SÄS skall avstå pengar till Sahlgrenska. Man häpnar, skulle inte skattehöjningen i Landstinget avhjälpa detta? Men den har inte gjort mycket, man beräknade en 90-procentig beläggning men det ligger i många fall på hundra procent och mer säger vårdfacket.
Enkelt förklarat tycker S att SU borde få mer på bekostnad av de övriga storsjukhusen i Västra Götaland. – Den modellen förespråkar vi och den hade gett Göteborgsregionen 500 miljoner kronor mer än vad som är fallet i dag, säger regionrådet Helén Eliasson (S). Snacka om tunnelseende..
Detta visar på hur Göteborgspolitiker ger fan i övrig region med hänvisning till sin storlek. Man kommer väl att köra över Väner-regionerna vad gäller höjden på bron över Göta älv, där man vill ha en lågbro.
Nu vill man mer eller mindre ta pengar från sjukhus som också kämpar för att få ekonomin att gå ihop på grund av snåla budgetar.

Socialdemokraterna å sin sida hävdar att det inte handlar om att låta sjukhusen ute i regionen få stå tillbaka till Sahlgrenskas fördel.
– Den blågröna regionledningen har inte fördelat ut intäkterna som årets skattehöjning gav, det hade vi gjort och då sett till att de extra pengarna kommit alla sjukhus till godo, säger Helén Eliasson (S) enligt SVT.
Nähä?? Så då skulle inte sjukhusen få mindre än nu då?? Hur fördelar ni mer till Sahlgrenska(500 milj) utan att de andra blir drabbade? Om den fördelningen är gjord nu och ni skall ge Sahlgrenska 500 miljoner mer?? Kanske ni kan trolla med knäna??
Det är en evig fråga det där med sjukvård, egentligen för viktig för att politiker skall sköta den. Nu när vi ändå sett en viss upprustning av sjukhuset i Lidköping kommer S i Göteborg med en brasklapp. Kanske det bästa vore om Göteborg bildade en egen region.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...