fredag 31 mars 2023

Snatteri.

Nästan alltid när man ser ordet butikskontrollant så tänker man på att de kollar efter snattare.. Och det gör de säkert men om man kollar mer vad de gör så dyker en annan bild upp också..
"Butikskontrollanter arbetar bland annat med ålderskontroller samt med svinn och pengahanteringsoptimering ute i butikerna.."
Om alla gör det vet jag inte det finns säkert de som är lejda för koll svinn som orsakas av snatterier då en del butiker förlorar mycket pengar på det..
"Värdegränsen för vad som i butik är att anse som snatteri höjdes till 1 000 kr genom dom i Högsta domstolen 30 september 2009.. Den som stjäl något som endast har ett mycket lågt värde, ska alltså dömas till snatteri. Nuvarande praxis är att stöld till ett belopp under 800 kronor skall anses som snatteri. Straffet är böter eller fängelse i högst sex månader. Försök till snatteri är ej straffbart i Sverige".."
Man har väl i sin absoluta ungdom snott någon gång det var mer för spänning än för ett behov och vi triggade varandra🙄
Men på gamla dagar är det inte värt det eller någon spänning längre man har inte ens de tankarna när man går i butik längre.. Men undrar om inte den hysteriska ökningen av matpriser mer eller mindre har gjort att snatteri kan vara en utväg för en del..
Men att vara fattig i vårt samhälle är ingen ursäkt för snatteri då skall du förnedra dig hos socialtjänsten..

Flera Ica-butiker har stängt sina snabbkassor med självutcheckning, rapporterar DN. Anledningen är att stölderna ökat.. Har använt dessa men inte längre vet inte varför jag slutat med det men tyckte det var bättre med manuellt bemannad kassa.. Ibland kunde det plinga till och då fick man i snabbkassan vänta på att någon skulle komma för att kontrolera ditt köp, då tog det längre tid än vid de bemannade kassorna..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.