torsdag 6 oktober 2022

Kinnekullebanans sista spik i kistan?

Undrar vad de käcka kommunpolitikerna i Lidköping säger nu blir det fler "haranger" i lokalmedia om Kinnekullebanans framtid? När de blir överkörda av politikerna i Västtrafiks styrelse.. 😎
"Direkttåget från Mariestad och Lidköping till Göteborg, försvinner helt från och med år 2027. Istället ersätts det med fler turer med byte i Herrljunga.."
Och den mycket lama ursäkten är:
"– På Västra stambanan är det ett stort resandebehov, det är trångt på spåret med många aktörer som vill fram, med olika varianter av tåg. Det finns ingen plats för tågen från Kinnekullebanan, förklarar biträdande affärschef tåg, på Västtrafik..

Ledande politiker och annan inom högre positioner måste ha gått kurser för att lära sig prata ren smörja och kunna förklara med meningslöst svammel..
Vad vi ser och vad man kan läsa mellan raderna är att bort med Kinnekullebanan den liksom Vänern har inte någon större betydelse för politiker och speciellt de från Göteborg.. Kommunalråden i Lidköping är bekymrade.. 🥱
Vad dessa gökar vill är att skrota hela den infrastrukturen(Kinnekullebanan) och ha den som ett museum med "fordon" därefter.. Försök förstå den taktiken kommunpolitiker i Lidköping det verkar vara svårt, inte att undra på att vårt sjukhus får attacker med sådan undanfallenhet.. En liten insändare i lokalmedia då och då om samhällsnyttan av Järnvägen, men sjukhuset är inte deras bord.. ☠️ Utveckla Lidköping? Inte genom järnväg och tveksamt om vårt sjukhus..
Tänk vilkken nostalgisk symbolisk anda det kommer att ge över kommunpolitikernas "vi nådde inte ända fram".. 🙄 När detta blir resultatet av Kinnekullebanan..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...