torsdag 30 september 2021

Utveckling kontra skogar.

Låt bli våra stadsnära skogar är ett upprop och visst ska man vara försiktig med att röja för mycket..
Men menar man med låt bli våra skogar ska betyda ett idiotstopp då är man ute och reser totalt..
Lidköping lär aldrig bli så stor att vi kommer att skövla vår natur den kommer under många många år finnas i vår närhet och att stoppa utvecklingen för den saken är löjligt..

Men hur ska det kunna byggas fler bostäder i Lidköping om inte ny mark tas i anspråk? Frågas det.
Man svarar genom att "ifrågasätta om kommunens tillväxtmål verkligen är rimliga. Han undrar om infrastruktur med trafik och dagvattenlösningar som finns i centrum verkligen klarar tusentals fler invånare.."
Det är ett krystat svar som inte är ett svar utan någon form av undanflykt då man inte har något annat.. Visst går det att anpassa efter en växande befolkning när den inte är störr än vad den är nu eller till och med lite mer.. Ta dagvatten som exempel visar bara på att man tar problem som uppdagas när de är riktigt aktuella och som störst, nog kan man få till lösningar..
Visst ska man gå varsamt fram med vår natur inte tal om annat men en stad behöver även utveckling vi vill ju behålla våra "institutioner" som sjukhus och liknande även andra medborgar inriktade saker.. Så politiker fortsätt att utveckla staden med känsla och låt inte grupper störa den utvecklingen tror vår befolkning nog vill se en varsam utveckling där vi får behålla det viktiga och ändå vara naturvänliga.. Det är inte oförenligt som vissa vill göra gällande..
Låt dem gnälla i media men ni politiker ska ha en större helhetsbild för det är ju inte tal om total skövling av skog.. Vi har så det räcker..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...