söndag 1 november 2020

Stor höjning av VA-taxan.

 Vi var väl alla medvetna om att det skulle göra hål i våra plånböcker när man beslutade om ett nytt skrytbygge, denna gång ett reningsverk med alla dess tillbehör..

Bakgrunden till nivån på VA-taxans rejäla höjningar som sagt består i att kommunen ska bygga ett nytt avloppsreningsverk i Kartåsen. En politisk majoritet är överens om att höjningarna successivt ska stiga så att de hamnar i fas med den taxenivå som krävs när reningsverket ska tas i bruk.. Vilket väl betyder att vi kan få punga ut med en hel del mer då väl inte kostnaderna för detta verk är helt klara ännu.. Man får väl ta av pengarna för ett nytt badhus och smälla upp ett tält istället.. För nöjen för allmänheten kan man spara på..

Man beräknar tydligen med en kostnad för ett småhus med normal förbrukning på ca 800 kr/år.. Förslaget innebär en höjning av bruksavgifter med cirka 16,6 procent skrivs det.. Vad det innebär för oss hyresgäster vet i tusan, men det gör säkert att hyresvärdarna ökar kraven på högre avkastning på hyran d.v.s dyrare för våra plånböcker..

Hade inte inte Lidköping en billig VA-taxa förr? Har marschen mot en "dyrast" post börjat nu? Om Mark- och miljööverdomstolen gör att verket blir ett antal hundra miljoner dyrare är risken att  kommunen snart är i topp och lokalmedia inte längre kan skriva hur billiga vi är..


Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.