onsdag 25 november 2020

Ny lag för att skydda butiker.

 Läste någonstans kommer nu inte ihåg var att regeringen har kommit med förslag på lagändringar för att förstärka skyddet mot tillgreppsbrott och vissa andra brott.. Där gäller det många butiker angående stölder och annat....

Det finns väl knappt någon butik eller liknande utan man har någon form av problem med stölder och även hot förekommer.. Därför vill regeringen införa möjligheter till någon bestraffning..

Den nya lagen som föreslås skulle innebär att en person kan för­bjudas att få tillträde till och vistas i en butik, om det på grund av särskilda omständig­heter finns risk för att han eller hon kommer att begå brott i butiken eller allvarligt trakassera någon som befinner sig där.. Trodde jag att den möjligheten redan fanns! Vet att stöld över en viss summa beivras med någon straffpåföljd det har man läst om..

Den som bryter mot ett tillträdes­förbud ska kunna dömas till böter eller fängelse i högst sex månader, Om det vet jag inte, kanske kan vara nytt.. Men för att få sex månader i detta land behöver man väl nästan ha begått ett mord....... Nä men ibland känns det så..

  Arkivbild.

Inga kommentarer:

Blockad.

 Nu när det övertidsblockad för vårdpersonal och naturligtvis får Lidköpings sjukhus i vanlig ordning dra det kortaste strået då avdelningar...