torsdag 26 november 2020

Alkohol hemlevererad.

 En av näringarna som drabbats hårt är krog och  restaurangbranschen de tillsammans med den internetutsatta klädbranschen har det extra svårt nu..

Läste det först om detta i Malmö där man beslutat om lite extra för krog/restaurangerna som hjälp i krisen att de skall få leverera alkohol tillsammans med hemleveranser av mat.. Nu hör man samma tongångar i Lidköping.. "Låt restauranger i Lidköping sälja alkohol till cateringkunder.." Det är Moderaterna som väckt detta förslag och det är väl inte så märkligt såvida man inte tillhör en nykterhetsorganisation eller själv är starkt moralisk nykterist.. De unnar säkert inte folk den möjligheten..

Så man får hoppas att denna lilla chans till en räddningsplanka kan förverkligas, det är väl inte mycket men det är i alla fall lite för dem.. Skulle vara bra om det ges en  chans att bryta Systembolagets absoluta monopol i detta land.. Men missförstå mig nu inte, jag älskar vårt Systembolag med kunnig personal och ett enormt utbud som aldrig handeln skulle kunna konkurrera med.. Men lite mindre "statligt" inblandande i verksamheten kanske vore bra..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.