måndag 26 oktober 2020

Följetongen hamnstaden.

Följetongen "Hamnstaden" tuffar på och i vanlig ordning är det mest prat och väldigt lite vekstad som det heter..

Nu är det tjafs om marken som fem fastighetsbolag som kommun givit förtur till mark.. Det är lagt på is och nu vill fyra av bolagen ha möte om detta med kommunen, om det är om ersättning för arbete man gjort vet jag inte.. Lidköpings kommun tänker inte gå in i omförhandling meddelar man så det hamnar väl på den juristens bord som de fyra bolagen anlitat.. AB Bostäder står utanför den konflikten..

Var det inte någonstans i början av 2000-talet det kom upp storvulna visioner om en "stad" vid Vänens kant och man började planera stort.. Det tog ett tag medan man hade våta drömmar sedan brakade det hela ihop, började inte tjafset med reningsverket som vi nu dyrt får betala för och sedan förorenad mark till att nästan bli en fingertutt och hittills tagit ca 20 år från  visionen..

Undrar om man lever när/om de första husen står färdiga, troligen då vid småbåtshamnen som kanske blir de enda bebyggda området.. Från stora visioner till små.. Det lär väl dröja flera år innan något bygge börjar.. Reningsverket har inte påbörjats ännu men notan för bygget riskerar att skena ändå utan påbörjat bygge..

Man rev cisternerna vilket väl skulle gjorts någon gång ändå, men man visste att marken där inte var bra och det talades om att göra parkering där.. Menar man att de som ska bo i de eventuella husen skall parkera en bit bort med sina bilar? Blir nog inte så populärt... För till båtägarna och andra gäster verkar det som den parkering som finns räcker till



Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...