tisdag 20 oktober 2020

Det blir ny infart till Kartåsenområdet.

Lidköpings kommun och Trafikverket har nu skrivit under ett avtal som innebär att trafikverket ska projektera och bygga en ny infart till Kartåsenområdet.. Vad jag inte förstår är varför Trafikverket är inblandat, dem kostar det inte mycket liten byråkratisk kostnad kanske.. Och kanske att man i senare skede vill mästra infarten enligt deras regler..

För Lidköpings kommun ska stå för kostnaden – 3 miljoner kronor.. Som alltid när något statligt är inblandat, skatt skall man ha men med föga utgifter som möjligt..

Den nya anslutningen blir en anslutning till den nya 44:an kan vi läsa.. Trafik från Källbyhållet kan svänga höger in på en gata som blir förlängning på Kartåsgatan. Det gäller alltså endast trafik på väg söderut mot Alehagsrondellen.

Det blir även en utfart, i detta fall för trafik från Kartåsen mot Alehagsrondellen och riksväg 49 mot Skara eller riksväg 44 mot Lidköping centrum.

Man har inte mäktat med någon tidplan mer än att projekteringen kan börja i höst. Lidköping kommun ska när bygget är klart stå för skötsel och underhåll. Kommunen ska även bygga Kartåsgatans förlängning.. Alltså kommunen skall vad jag kan se stå för hela konkarongen, men det visste vi väl innan..

Antar det är för att avlasta trafiken till industrierna t.ex. Fazer och lastbilscentralen så de skall slippa den vanliga biltrafiken som till Biltema och Lidens blomsterhandel med andra..

 

Inga kommentarer:

Blockad.

 Nu när det övertidsblockad för vårdpersonal och naturligtvis får Lidköpings sjukhus i vanlig ordning dra det kortaste strået då avdelningar...