lördag 31 oktober 2020

Butiksdöd?

Att vara butiksägare i dessa tider måste vara svårt  för många, några få klarar sig väl hyfsat.. Och de som har stora kedjor bakom sig har väl det bättre förspänt..

Beslutet om skärpningen gäller kommande tre veckor, men kan både förkortas och förlängas beroende på utvecklingen..

Själv har jag under lång tid handlat via hemleverans vilket har fungerat utmärkt.. Är man lite flexibel med tiden kan man komma undan med 59 kr för leveransen.. Sedan kanske varorna är lite dyrare det vet jag inget om har inte så bra koll.. Men mot den spontanhandligen som man ägnade sig åt inna  så vet i tusan om hemleveransen är dyrare..

 Risken är väl att detta utarmar handeln och bara köp via internet blir kvar, det kan inte gynna många även om det kan tyckas det.. Många på hemmaplan blir arbetslösa och köpcentra plus stadskärnor kan urholkas..  Många arbetar deltid inom detaljhandeln, så det är vanligt med så kallad timanställning, vilket innebär att man endast arbetar när det finns en efterfrågan..

Så fort det har lugnat ner sig är jag ute i butikerna igen, jag älskar att ströva omkring där även som sagt det blir lite dyrare i form av spontanköp..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...