lördag 31 oktober 2020

Utfasad tvättstuga.

 Bor du i lägenhet och använder dig(om det finns) av gemensam tvättstuga? Tidningen "Hem o Hyra" skriver om tvättstugan "Nu tvättar vi med egen maskin" och faktiskt beställde jag en av hyresvärden för jag tror det var 50 kr/m... Har inte kollat vem som får stå för eventuella reparationer.

Man skriver att "Tvättstugans storhetstid varade i 90 år. Snart har varannan hyresgäst egen tvättmaskin och det gemensamma rummet fasas ut med att värdarna bygger nytt"..

Men man skriver också att "folkhemmets stora jämlikhetsprojekt kan få revansch snarare än vi tror.."

 Det verkar vara miljötjafset som ligger bakom att man tror på revansch men det var nästan det sista jag tänkte på utan att  det var bekvämt. Nackdelen är att jag saknar torktumlare det måste väl gynna miljön, men som ensamstående går det att lösa med torkställning då slipper man slitage på kläderna också..

Sedan är det naturligtvis billigare för värdarna att utesluta tvättstugan både för utrymmets skull och kostnaden för maskiner och ström som visserligen hyresgästerna får betala, men ändå.. Extra ström får vi betala, för maskinen drar ju en del antar jag..

 Vi som har tvättstuga får en liten hyreshöjning för varje hushållsmaskin vi kan skaffa i de husen tvättstuga inte finns ingår väl en tvättmaskin och det priset är väl då redan beräknat i hyran.. 

Innan bodde vi i eget hus och där fanns hela konkarongen av maskiner.. Så där var tvättstugan ett liknande "komplement"  när vi flyttade till stan..

Inga kommentarer:

Body shop

 med butik i Lidköping läggs ner.. Skönhetskedjan lägger ned verksamheten i Sverige.. En gång i tiden var man populärast i Sverige det var å...