fredag 18 september 2020

Temalekplats vid centrum.

 Det är ett tuggande om vårt centrum på gott och ont.. Jag älskar vårt centrum och har inget emot när det underhåll, tvärtom..

Men man får gå fram försiktigt och inte göra centrum för pråligt och spela fastighetsägarna i händerna.. Det drabbar butiksinnehavarna där flera redan bågnar under höga hyror.. Ytteområdena med butiker skapar också jobb lika mycket värda som de i centrum..

Senaste enligt lokaltidningen är att Lidköpingspolitikerna har utöver visionen om hamnstaden också har har vision om centrum.. Nu har ett förslag för 5,5 miljoner kronor.lagts fram för centrum..

"En landskapsarkitekt har uppdraget att skissa på en lekplats som ska förena nytta med nöje för barn och vuxna. Det har stannat vid att mejsla ut ett miniatyrkvarter med historisk bakgrund som speglar livet runt torget.

Platsen ska bland annat innehålla gångstråk, affär, bostadshus, verkstad, fiskebodar och ett mindre torg med marknadsstånd som också kan fungera som en scen.." 

Se då också till att man kan ta sig fram med bil det är inte enkom för dem som har gång eller cykelavstånd, kan vara flera i familjen också..

Detta förslag kan väl ha sin charm, om det efter nyhetens behag har kvar någon dragningskraft vet jag inte, men det är väl värt ett försök.. Det är tänkt att ligga vid Torgbron strax intill Särnmarkspumpen, hade man inte något där förra året? 

Glöm inte politiker att Lidköping är mer än centrum, även om vi har ett vackert sådant så är det inte det enda som bär upp staden, genom handel t.ex.


 Hoppas inte torgdagarna har dött ut på grund av pandemin, det är något för folket och gör centrum än mer attraktivt..

 

Arkivbild.

 

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.