torsdag 17 september 2020

Butikshandlarnas framtidstro försämras.

 "Butikshandlarnas framtidstro försämrades något i september. Framtidsindikatorn, som väger samman förväntningar kring försäljning, antal anställda och lönsamhet, sjönk till 85,5 i september jämfört med 85,7 i augusti.

Det framgår av Svensk Handels Handelsbarometer..

– Det har varit ett tufft halvår för handeln och det är många förlorade försäljningsdagar som handlare nu ska försöka ta igen. Många kämpar för att hålla huvudet över vattenytan och det kommer att krävas fortsatta stödåtgärder. Krisen är ännu inte över för handeln, sade Karin Johansson, vd på Svensk Handel, i en kommentar.

E-handlarnas framtidstro försämrades också. Framtidsindikatorn sjönk till 114,9 i september från 115,4 i augusti.." Står det att läsa..

Det märks naturligtvis även här hemma där flera butiker och dylikt är till salu och säkert fler lever på marginalen.. Då passar politiker på i kommun att stoppa biltrafik till centrum.. Visserligen i liten utsträckning men det lockar inte de bilburna kunderna fram i alla fall.. För dem finns det stora ytor med parkering på andra köpställen i stan.. Kanske  de skulle flytta systembolaget till ett ytterområde med parkering och där inte de bilfientliga politikerna har tillträde..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.