torsdag 9 juli 2020

Mera kontroller.

Det meddelas att:
"Länsstyrelsen är särskilt angelägen om att Lidköpings kommun ger bedömningar om hur riktlinjer efterlevs på stränder, badplatser, besöksmål, i butiker och köpcentra. Bland annat har kommunen fått svara på allmänhetens benägenhet att hålla avstånd till varandra, om det finns skyltar om information på badplatserna om rekommendationerna och i vilken utsträckning det erbjuds möjlighet att hålla god handhygien..
Vidare vill länsstyrelsen ha svar på hur benägenheten är hos verksamheter på besöksmål att informera besökare om riktlinjer och råd för att minska smittspridning, i vilken utsträckning det finns möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten och/eller tillgång till handsprit, både på besöksmålet och i butiker samt köpcentra.."

Hur man nu skall kunna ge en riktig bild av detta utan att den blir lite "friserad" är svårt att förstå-- Men kanske man har sina knep..
Två äldreboende i Lidköping skall också mer ingående granskas av IVO, har väl med dödsfall i boendet förmodar jag..
"IVO har genomfört en tillsyn av förutsättningar för individuell vård och behandling på samtliga 1700 särskilda boenden för äldre" skrivs det.. Utifrån resultatet kommer IVO att nu gå vidare med en fördjupad granskning av cirka 90 särskilda boenden.."
Däribland på två ställen i Lidköping alltså.. Hoppas det inte visar på bristande respekt för de äldre det vore fruktansvärt, dåliga rutiner är illa nog.. Antar det kan bero på dåliga arbetsuppgifter för de anställda från ledningen någonstans i hierarkin!!

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...