onsdag 8 juli 2020

IVO tillsyn.

Ingen har väl undgått att hört talas om de "massiva" dödsfallen i corona spåret en bra bit över femtusen just nu kanske vi även passerar sextusen..
Många av dessa dödsfallen har ägt rum på hem för äldre upp emot hälften läste jag..
Vare sig det stora antalet dödad i Sverige eller så många bland de äldre boende på hemmen är godtagbart, någonstans måste fel ha begåtts och tyvärr så käbblar bara (ALLA) politiker..
IVO har genomfört en tillsyn av förutsättningar för individuell vård och behandling på samtliga 1700 särskilda boenden för äldre skrivs det.. Utifrån resultatet kommer IVO att nu gå vidare med en fördjupad granskning av cirka 90 särskilda boenden..
Tydligen så bland de kommuner som ska specialgranskas av IVO är Lidköping med.. Så långt som vilket eller vilka boende i Lidköping sträcker sig inte den information vi har rätt att ta del av.. Det är i vanlig stil när viktig information bör komma medborgarna till livs.. Då kniper media och andra käft.. Två boende i Lidköping får vi reda på i alla fall..
Har försökt att Googla på vilka boende det är men inget hittat.. Vad man kunde läsa var :"Totalt har IVO genomfört tillsyn på 1 700 äldreboenden i Sverige efter att pandemin slog till, och nu har man kommit fram till att 91 äldreboenden ska granskas särskilt. 16 av dem ligger i Västra Götaland.."

Inga kommentarer:

Sibylla får ny ägare.

 Från den 1 maj tar en 24-åring, som är bosatt i Skara, över Sibylla-restaurangen vid resecentrum i Lidköping.. Har varit där några gånger o...