tisdag 31 mars 2020

Den eviga Hamnstaden!

Var det i början av 2000-talet de första visionerna om en Hamnstad dök upp med förhoppning om att de första husen skulle stå färdiga ca tio år senare.. Men vi vet hur det gick..
Maken till långbänk vad gäller bostadsbyggande finner man knappast, det visad sig att det fanns många lik i garderoberna..
Markproblem och luktproblem är några exempel och ett av kommunens dyraste projekt har man inte ens börjat att bygga på.. Det är reningsverket och alla dess kringelkrokar med "tillbehör".
Nu har visst kommunfullmäktige i Lidköping godkänt den första detaljplanen för hela Hamnstads-projektet..
MEN MEN, det finns inga bostäder med i det nu godkända projektet utan det handlar om att öka värdet på strandområdet mellan hamnen och campingen med en ny strand.. Kosmetika alltså..
Undrar om man lever när det kommer hus här och i dessa virus-tider är väl oddsen inte så goda..
Behöver vi ens en Hamnstad? Kanske räcker med en slags strandpromenad med diverse försköningar, kanske mysställen på sommaren..
Visionen som kom av sig? Det kan man undra för snart har det gått två decennier om det inte redan gjort det så den första vision måste vara ordentligt urblekt..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Framtiden med pension

Läser en del åsikter om pensionen att vi skall göra si eller så.. Klarar du av det så det viktigaste är att arbeta ett helt arbetsliv och ...