onsdag 19 februari 2020

Bostadskris?

I dag befinner vi oss i den största bostadskrisen sedan miljonprogrammet skrivs det. Sedan millennieskiftet 2000 har befolkningen i Sverige ökat med närmare 1,5 miljoner invånare, medan nyproduktionen av bostäder inte till närmelsevis följt denna utveckling. Finns det inte bostäder till alla är det de svagaste som blir utan..
Må så vara stämmer nog in i många fall och kanske mest i städer med mer befolkning.. Flera kommuner har nog lägenheter så det räcker och kanske blir över.. Här i Lidköping är det väl ingen katastrof..
En av mina söner fick för något år sedan en ny lägenhet efter tre månader.. Är man förutseende och sställer sig i bostadskö t.ex. så brukar det lösa sig även om det finns skräckexempel..
Här har det byggts flera stora områden och mer är på gång så troligen är balansen i Lidköping relativt god, man kan heller inte överproducera som under miljonprogrammets tid..
Visionernas vision Hamnstaden ligger lite bort i tiden fast att den skulle vara delvis byggd för länge sedan.. Var det inte 2010 som de första husen skulle stå där.. Nu ägnar man sig åt kosmetika för området för rekreation och det kanske blir bra, men tills det blir några hus lär det dröja..
Cisternerna revs väl främst i syfte att underlätta för Hamnstaden, de hade väl någon gång rivits ändå men det blev lite av forcering av det hela.. Nu kommer väl flera större byggen igång typ Stenhammar innan Hamnstaden där det är en reducerad stadsdel som kommer att byggas.. Förhoppmingsvis får folk råd att bo där..
Arkivbild.

Enligt ekonomifakta skall det råda undeerskott på lägenheter här i stan.. Det är kanske sant men frågan är hur akut det är att det är flera hundra intresserade till nybyggen är ingen störr värdemätare frågan är vilka som har skarpt läge..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...