torsdag 20 juni 2019

Hagel.

Jäklar vilken hagelskur det kom igår, har aldrig upplevt en sådan vad jag kan påminna mig..
Satt och kollade tv när det började smälla utanför fönstret det var stort hagel som slog mot fönsterblecket..
Ett tag var jag rädd att någon ruta skulle gå sönder så häftigt blev det.. Tittade ut och hela gården var vit som senare övergick i stora vattenmassor.. Avloppen måste fått jobba denna stund för de orkade inte svälja allt vatten..
Nåväl det gick över men det var en liten upplevelse, sedan kom åskan och det blev några mycket snabba el-avbrott som inte störde..
Hörde att några bilar fick skador av vädret och det är illa.. En del försäkringar av exempelvis bilar täcker hagelskador andra inte. Man måste kontrollera med sitt försäkringsbolag vad som gäller..

Idag finns det risk för att ett nytt oväder drabbar Lidköping. Enligt SMHI ska ett åskoväder nå våra trakter vid tretiden i eftermiddag.. Får hålla sig inne då, nu måste Vänern ha fått en påfyllning..

Uppdaterat:
När man läser omfattning av vissa skador så förstår man att ett plåttak hos bilfirmor hade räddat tusentals kronor och garage eller carpart hos privata hade gjort liknande..
Men som det var nu är det väl ytterst sällsynt..

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...