fredag 24 maj 2019

Razzia.

Alldeles utmärkt.. Svenska företag eller andra skall inte dra nytta av att man kan "köpa" billig arbetskraft från andra länder eller ha folk som jobbar svart.. Där finns också de som har blivit utvisade och jobbar under radarn..

Därför är det alldeles utmärkt att myndigheterna slår till på den marknaden, kan tänka mig att straffen är för låga om de nu ens utdöms.. Polisen i Skaraborg som tillsammans med Skatteverket, Arbetsmiljöverket, Miljösamverkan, Migrationsverket och Kronofogden genomfört en större insats med arbetsplatsinspektioner på ett hundratal arbetsplatser i Skaraborg.. Bland annat har flera företag i Lidköping, Skara och Vara kontrollerats..
– Vi har tillsammans gjort arbetsplatsinspektioner på 108 företag. Totalt har 264 personer kontrollerats varav sju personer är tagna i förvar, säger polisen..
Enligt polisen rör det sig om företag som verkar i branscher där polisen ser att det finns en förhöjd risk och förekomst av illegal arbetskraft.. Jag kan tänka mig att min gamla bransch, byggbranschen där hittar man både skattesmitare och utnyttjade.. Har jobbat på platser där vi hade 80 kronor mer i timmen för i princip samma jobb..
Så all hjälp som seriösa företag kan få är av godo, det jävligaste är att många stora koncerner fifflar mycket och när de blir påkomna så, "nä det visste vi inte".. Det måste väl kunna ordnas så dessa kläms åt ordentligt där det känns för dem, i plånboken..
Skulle ske lite oftare bara och oanmält vilket nog detta var hoppas jag.. Några slags resande tillsyningsmän som hade laglig tillträde till arbetsplatser skulle finnas i större utsträckning.. Gillas väl inte av alla partier..

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...