torsdag 23 maj 2019

Kaffe.

Kaffe är väl i princip Sveriges nationaldryck och dricks i tid och otid, hemma och på fikaställen.. Hälsar du på någon så nog tusan kommer pannan fram..
Men med en sådan populär dryck kommer det mycket påståenden och man har samlat ihop några.. Om det är fakta vet jag inte men här är några:
Te innehåller mer antioxidanter..
Tedrickare vill gärna framhålla te som det nyttiga alternativet. Men visste du att kaffe innehåller mer antioxidanter än grönt te, svart te och oolong?

Kaffe är uttorkande..
Det finns ingen anledning till oro, kaffet kommer inte att torka ut kroppen..

Mörkrostat är starkare än ljusrostat..
Nej, det är snarare det motsatta som gäller. Vid en mörkare rostning bryts syror ner vilket gör att kaffet får en mindre sur smak..

Kaffe är vätskedrivande..
Hur många gånger har man inte hört det här sägas? Är du en av dem som undviker en kopp kaffe för att du vill slippa ränna på toaletten hela tiden – ja, då kan du glädjas åt detta. Studier har nämligen visat att det krävs minst fyra koppar för att urinproduktionen ska öka..

Kaffet förstör sömnen..
Kaffe påverkar oss alla på olika sätt. Faktorer som kroppsvikt, längd, tolerans och mängd spelar in. De som dricker många koppar varje dag påverkas inte lika mycket av koffein. Är du rädd för att ligga sömnlös ska du hålla koll på klockan. Större delen av koffeinet försvinner ur kroppen inom cirka 6 timmar. Vet du med dig att du har svårt att somna, skippa kvällskoppen. Men är du en van kaffedrickare spelar det mindre roll..

Var och en upplever väl kaffe på sitt sätt och även dricker det på sitt sätt, från kaffehalva till mycket socker och grädde, själv föredrar jag svart kaffe utan tillsatser, inte ens en halva..
Kaffe är också en inkomstkälla för många caféer, har varit hos de som tar 25 kronor för kaffet..
Har inte räknat men mer än en krona koppen om ens det kan det väl inte kosta, bara råvaran alltså..

Inga kommentarer:

Körkort!

 Numera tycks lite mer udda ting fylla medias artiklar.. Är det inte att systembolaget säljer mer alkoholfritt varför de nu gör det så läser...