torsdag 28 mars 2019

Lundsbrunns kurorts konkurs snart klar.

Det visade sig vara en hård nöt att knäcka konkursen på Lundsbrunns kurort.. Ett ställe som det svajat mycket kring och som hade turen när flyktingvågen kom då förändrades allt.. Men säg den lycka som är evig..
När flyktingarna försvann då försvann också kurorten till gammalt mönster d.v.s röda siffror med konkurs som följd, som var på gång innan flyktingarna..
Har för mig att någon har köpt anläggningen eller stod på språng att göra det.. Men nu kan vi läsa att "konkursförvaltaren behövde mer tid till att gå genom räkenskaperna och handlingar kring konkursen av Lundsbrunns kurort och konferens. I april ska det vara klart och då ska orsaken till konkursen vara utredd.."
Hur det går ihop med det eventuella köpet vet jag inte men orsaken till konkursen måste väl vara här som hos andra konkurser, utgifterna är större än inkomsten..

Vad jag läste var följande.. Lundsbrunns kurort får ny ägare efter konkursen. Astro i Skara köper Kurorten för en summa man inte vill offentliggöra.. Ett av syftena med köpet är även ett framtida eget behov för den utbildningsverksamhet inom natur och vetenskap, som bedrivs inom Astro idag..
Så köpet måste väl vara klart men konkursförvaltaren måste väl veta hur skulderna är fördelade..

Inga kommentarer:

Kropen trilskas.

 Har fått en slänav någon orkeslös  i kroppen hemvården har fått rycka ut hit lera gånger för assistans.. vad det ärblir det inte bättre får...