fredag 16 november 2018

Hyran.

Nu ligger man i startgroparna för hyresförhandlingar och får se vad man begär denna gång.. Götenebostäder är redan igång och fläskar till med högt i vanlig ordning.. Tror det var dryga 3%..
Vad AB Bostäder kräver har jag inte läst ännu men det ligger väl mellan 2-3%.. Här har man haft renovering så hyran höjdes med ca 600kr/m så kommer då denna till.. Får se hur många som har råd att bo kvar.. Kommer säkert att återkomma till detta..

Hyresvärden vill höja hyran med 200 kronor per lägenhet per månad från och med 2019-01-01 skriver hyresgästföreningen i en e-post, om man menar AB Bostäder vet jag inte.. Står inte vad det blir i procent.. Men då skulle hyran här på ca 63 kvm två rum o kök börja närma sig sextusen/m och det är väl på gränsen. Ca 5700-5800 kr blir det då med parkeringsplats.. Tur man har en bra pension..

Uppdaterat..
3,25% begär AB Bostäder i höjning läste jag senare, girigheten har inga gränser, men en tröst är att det lär de aldrig få, man har siktat mot trädtopparna innan.. Dags att statuera exempel och ta beslut så folk får råd att gynna övrig handel också och inte bara hyran..
För dem som är pensionärer äter bara höjningen av hyran upp den skattelindring som kommer.. Inte att undra på att de flesta hyresvärdar vill ha marknadshyror..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...