tisdag 21 augusti 2018

Efter valet, ett rävspel?

Man kan väl inte undgå att fundera lite utöver vår lilla värld här i Lidköping när det närmar sig ett val.. Besluten som skall tas av folkvalda berör oss i högsta grad från riksdagspolitiker till kommunpolitiker..
Jag blir alltid misstänksam när ett parti föreslår blocköverskridande förslag som nu Centerledaren gör..
Annie Lööf tror att Alliansen, MP och S kan göra upp om flyktingpolitiken efter valet.. Där vill hon alltså ha en absolut majoritet för något och jag ger mig tusan det är för att delar av förslaget kommer att ogillas av allmänheten och då vill man inte "straffutsätta" några partier utan nästan alla.. Efter valet skall man kanske sätta sig ner, får se hur tongångarna går då!
Så gjordes när man snodde pengar från ATP pensionerna till statskassan..
Tror att endast V ställde sig utanför när man gjorde århundrades kupp mot dem som hade betalt till systemet..
"Vid pensionsuppgörelsen 1994 överfördes ca 260 miljarder från AP-fonderna till statskassan som ett lån för att klara statens finanser, och för att till exempel trygga pensioner åt statsanställda. Staten hade ingen egen pensionsfond för dem, och barnbidrag, förtidspensioner och andra utgifter behövde också finansieras..
Man tog och man gav, man visste att många skulle bli heligt förbannade och därför såg man till att väljarna inte skulle kunna skylla på något enskilt parti, man måste väl ansett V som ofarliga.. Men denna gång om man ingår något extremt kontroversiellt om flyktingpolitiken så har man ett parti mot sig av helt annan kaliber, om det gäller "öppna era hjärtan modellen" igen..

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...