onsdag 4 juli 2018

Vad gör värmen?

Buden är många om vad värmen kommer att göra, ett är mindre bär i markerna.. Men tittar man på tjejerna på bordet på torget verkar det inte vara någon brist med välfyllda dunkar.. Men de kanske är skickliga att plocka..
Nu kommer det också annat till utbudet.. Den extrema värmen kan leda till att det blir ont om glass. Torkan påverkar betet, vilket gör att korna äter mindre och dricker mer och det i sin tur gör att mjölken blir mindre fet.. Men hur mycket glass görs på fet mjölk nu för tiden?
Man undrar hur man gör i tropiska länder finns det vare sig lite fetare mjölk där eller glass? Har visserligen inte druckit mjölk där för det har varit annan dryck men glass har jag definitivt ätit.. Däremot ser man inte grädde i bakverk och dylikt, i alla fall har inte jag sett det..
Ännu har jag inte sett brist på något inte ens på öl som det också varnats för, stor åtgång och brist på kolsyra skrivs det.. Vissa bryggerier har redan sålt slut på det lagret man hade över sommaren..

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...