fredag 4 maj 2018

Utveckla Lidköping?

Det var några saker jag reagerade på i dagens skörd av nyheter från Lidköping.. Det första var Moderaternas korkade utspel om Entré syd och att där inget parkeringshus skall byggas enligt dem..
I samma veva gnäller man på att det är svårt att få butiker till lokaler i centrum och vill bygga bostäder på parkeringen vad jag förstod.. Hur i hel**** skall man överhuvudtaget få fart på butiker i stan om man plockar bort en av de största parkeringarna och inte ersätter den?? Trenden om minskad torghandel och svårt för butiker i centrum gör att man istället vill bygga bostäder, otroligt korkad taktik skall man döda centrum totalt och göra det till ett bostadsområde. Även på Åhléns tak-parkering skall man bygga bostäder..
Släng detta skitförslag i papperskorgen där det hör hemma och gör en mix av området, bostäder lokaler, parkering då har övriga centrum också en chans och blir inte ett sovande Törnrosa slott av Moderat modell..
De röda husen bryr jag mig inte om vad man gör, river dem eller bevarar dem, de tillför inte annat än nostalgi..

Sedan läste jag om hela vår stad och visionen om att bli 45 000 år 2030 vilket nu tycks ha reviderats till 50 000 år 2050, man liksom skjuter visionen framför sig..
Så pratas det om någon form av samarbete med Skövde? Till vilken nytta och mening? Skövde har inget intresse för att vara lokomotiv åt Lidköping när man själva fått upp ångan, det ger absolut inget annat än Lidköping måste agera underdånigt..
Samarbete är annars bra men skall ske utifrån egna förutsättningar och t.ex. att minska administrativa hinder samt byråkrati.. Staten har aldrig gynnat Lidköping gentemot Skövde och kommer så aldrig att göra..
Sedan måste Lidköping försöka vända trenden av dålig befolkningstillväxt med både arbete och friluftsliv.. Kanske ett nytt inomhusbad kan bidra med draghjälp..
Att planera tillväxt på nyanlända är också korkat, det är en osäker planering.. Det måste finnas jobb att tillgå i någon form, det ger folk med köpförmåga och gynnar både centrum och övrig handel..

Inga kommentarer:

Mindre drickande!

I 2018 års undersökning(Health Behaviour in School-aged Children) säger majoriteten av eleverna att de är tillfreds med sitt liv och anser s...