onsdag 9 maj 2018

Kartåsen

i Lidköping är ett populärt område som snabbt fylls på. – Vi ger optioner och säljer mark i en enastående fart, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande kan vi läsa..
Perfekt, det måste väl antar jag betyda arbetstillfällen också.. Däremot är inte livsmedelsbutiker välkomna tydligen, de som finns skall leva i en skyddad verkstad..
I centrum poppar det upp fika/matställen i parti och minut det kan inte kommun göra något åt det bestämmer fastighetsägarna.. Men när kommun kan styra då sätts det restriktioner genom detaljplan..
Man välkomnar bilhandlare, bensinstationer det som inte ger speciellt med arbetstillfällen och inte förbättrar stans handelsindex så mycket.. Sällanköpshandel är melodin ute på Kartåsen det är väl tur att Lidens handelsträdgård och kanske Biltema har fått klartecken annars hade väl de också blivit bannade..
Så förhoppningen om fler arbetstillfällen får väl vila på om det kommer "tung" industri som kan ge något men även där så påverkas vårt index inte mycket..
Biltema tror jag mycket på det är ett så populärt varuhus att det i alla fall kommer att späda på handeln något och enligt uppgifter så när det gäller Lidköpings-satsningen uppges det att företaget förbereder en ansökan om bygglov för ett varuhus på Kartåsområdet.. Sant eller inte vi får hoppas på det om inte några klåfingriga politiker sätter käppar i hjulet och ingen korkad dåre överklagar..

Inga kommentarer:

Mindre drickande!

I 2018 års undersökning(Health Behaviour in School-aged Children) säger majoriteten av eleverna att de är tillfreds med sitt liv och anser s...