onsdag 30 maj 2018

Bygga eller inte bygga är frågan!

Här i stan finns det knappt någon hejd på hur många bostäder man vill bygga.. Moderater vill till och med slopa parkeringshus i Entré syd för bostäder.. Nästan så man börjar tro att det råder en mild hysteri angående byggande i stan..
Nu kommer väl nästa år området där HL-båtar fanns men hamnstaden tvekas det om, dess öde beror väl på efterfrågan och tillgång..
Vi har kunna läsa om Boverkets prognoser om att byggnationen nästa år kommer att minska rejält.. En bostadsmarknadsexpert är kritisk till att den statliga myndigheten Boverkets prognoser har basunerats ut som en sanning om hur mycket man ska bygga..
– Det är farligt att bara ha som mål att producera ett visst antal bostäder, säger denne och konstaterar att alla som har trott på siffrorna bara har kört på och nu har man gått in i väggen..
Så är väl inte fallet i Lidköping, ännu.. Men man får nog dämpa sig om bygghysterin överstiger den milda arten, man behöver inte söka med ljus o lykta på varenda ledig tomt i stan.. Rätt vad det är kan ni stå med Svarte Petter..
Politikerna har inte lyckats fatta de rätta besluten kring bostadsmarknaden, som efter år av populistiska beslut behöver reformeras i grunden anser experten.. Så vad gäller vår kommun är även hur många nya invånare vi lyckas locka en bidragande orsak till byggande också..
Undrar vad som kommer att hända med det anskrämliga gamla gjuteriet vid hamnen intill Rörstrandsområdet.. Det har stått där åtskilliga år nu med några hyresgäster.. Men det verkar inte vara bråttom, håller väl Hamnstaden tempo kan tänkas.
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Telia.

Så skall Telia "justera" priset igen då och det kan väl bara betyda uppåt.. Senast det begav sig var väl när vi alla blev med 100...