söndag 13 maj 2018

Att bygga eller inte bygga......

Det går inte länge förrän någon politiker yttrar sig om platser i stan för att bygga hus på.. Det har gått så långt att Moderater kommit med ett korkat förslag om att "bara" bygga hyreshus på parkeringen bakom Åhléns.. De måste väl någonstans ha kompensation för detta med p-hus, annars vore det ödesdigert för ett "Levande centrum"..
Trodde inte jag läste riktigt.. Inga lokaler, inget litet torg, inget parkeringshus utan BARA bostäder??
Så försvinner även parkeringen på taket till Åhléns, detta kan väl knappast butiksägare i centrum acceptera minst dem runt Åhléns.. Ta buss eller cykel skriver trafikchefen i stan käckt, även om det finns gott om platser under vanliga vardagar så kommer borttagandet av den stora parkeringen där att märkas..

Så jagar politiker i kommunen hysteriskt efter platser att bygga på, det kommer där HL båtar låg, Lidåker är snart inflyttningsklart, på flera mindre tomter i centrum vill man bygga och bygga lägenheter i befintliga hus och där Ställverket nu ligger vi f.d. Björstigs..
Prestigebygget hamnstaden skall väl igång om hundra år, men igång skall det.. Man ställer sig frågan tänk om luften går ur boendemarknaden? Det börjar plötsligt bli svårt att sälja/hyra ut, då har man kvar sina stora visioner och en drös med tomma områden..

Inga kommentarer:

Mindre drickande!

I 2018 års undersökning(Health Behaviour in School-aged Children) säger majoriteten av eleverna att de är tillfreds med sitt liv och anser s...