tisdag 27 mars 2018

Byggnation!

Enligt Boverkets prognos så skall tydligen nyproduktion av lägenheter minska kraftigt nästa år, upp emot 30% har det skrivits om.. Om det också gäller Lidköping vet jag inte eller bara storstäderna..
I alla fall så har kommunfullmäktige i Lidköping givit bifall till planförslaget för ett nytt bostadsområde i Lidköping..
Ett Göteborgsföretag har köpt marken där tidigare HL-Båtar och Carpart haft verksamheter, vill bygga fler än hundra lägenheter.. Carpart som numera bygger för fullt i Råda vid Netto Någonstans.. Har inte kollat men det sägs så av folk jag talat med..
Det vill till att inte marknaden för nyproducerade villor brakar ihop för då kan prestige-projektet Hamnstaden gå åt pipsvängen och kanske bara blir en brygga ut i Vänern.. Nytt reningsverk hade vi väl behövt ändå men då kanske det räckt med en överbyggnad av det befintliga plus lite förstärkning.. Då kanske det hade räckt till ett nytt badhus som politikerna i denna stad tycks ha jäkligt svårt att värka fram, ett badhus värt namnet..

Och naturligtvis har grannar klagat som tycker att sex våningar blir för högt.. Säg något bygge i denna stad som det inte kommer in protester emot.. Skall man bygga här så får man ta med detta förfarande i beräkningen.

Inga kommentarer:

Mindre drickande!

I 2018 års undersökning(Health Behaviour in School-aged Children) säger majoriteten av eleverna att de är tillfreds med sitt liv och anser s...