torsdag 8 februari 2018

Som svampar ur marken.

Det är massor av gånger som denna blogg har tjatat om den enorma etablering av matställen speciellt i centrum, många har som skäl den cafékultur vi har i denna stad..
Må så vara men det är inte utan man blir förundrad, fler av dessa "ställen" måste leva på marginalen och tål inte ytterligare avbräck i hanteringen..
Då öppnar två stycken matställen till, ett i forna Jysk lokalen om det var med 200 platser.. Och ett där Nille låg på Stenportsgatan(Subway), båda kommer väl att öppna vid vårkanten.. Undrar om man gör någon "research" på vad marknaden kan tåla innan man satsar stora pengar.. Har mycket svårt att tänka mig att med kostnader för material, löner och hyra i vissa fall både till hyresvärden och för franchising där Subway sägs vara dyra.. Centrum i Lidköping är känt för höga hyreskostnader..
Skit samma kan tyckas för det drabbar vare sig mig eller skattebetalar vad jag förstår men man borde tänka lite mer på vad centrum behöver.. Bara det nu inte blir ett nytt matställe där Cervera fanns vid Torggatan.. AB Bostäder har sagt att man skall ta ansvar för vilken etablering det blir..
Nu får vi se vem eller vilka ställen som sållas bort för någon eller några måste det bli, försökte räkna på hur många "förplägnadsställen" det finns i centrum, men det var kört tappade räkningen ganska fort..

Undrar hur det gått för det "bryggeri" som skulle etableras strax utanför centrum.. Ett bryggeri på 400 kvadratmeter och en restaurangdel på cirka 100 kvadratmeter byggs i Lidköping kunde vi läsa och det på Älgvägen åt Kronocampingen till..
Namnet på bryggeriet blir Bustad Brewing.. Ett bryggverk på 1500 liter och åtta jästankar ger en bra kapacitet redan från start skriver man.. Det borde vara långt kommet..

Inga kommentarer:

Kropen trilskas.

 Har fått en slänav någon orkeslös  i kroppen hemvården har fått rycka ut hit lera gånger för assistans.. vad det ärblir det inte bättre får...