torsdag 8 februari 2018

Isbrytare i Vänern!

Nu har det varit en v ecka eller så med temperaturer en bit under nollan, vilket gjort att isen börjat lägga sig på Vänern.. Isen börjat växa till främst runt Vänersborg och Trollhättan samt uppe i Kristinehamn och Karlstad..
Det har medfört att Sjöfartsverket infört restriktioner på Vänern vilket betyder, inga småbåtar på sjön.. Med det menas att bara fartyg på över 2 000 dödsvikston och som är byggda i stål och därmed klarar is-klass 2 ska ge sig ut på sjön, övriga kan inte räkna med isbrytarassistans..
Inga båtar av fritidsbåtsklass lär väl finnas ute nu, hur det är med fiskebåtar vet jag inte.. Och ser man på väderprognosen en dryg vecka framåt verkar det som om temperaturen kommer att ligga strax över nollan..
Vet inte om isbrytare har stävat upp i Vänern för assistans eller om den ärr på gång.. Kommande veckas relativt milda väder kanske gör att den inte behövs..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Must dryck.

 Nu är det snart långfredag och påsk vi har ett tag kunnat köpa påskmust som är detsamma som alla andra "must" sorter förmodar jag...