tisdag 13 februari 2018

Restaurangvecka.

Är det något Lidköpings krögare och andra i branschen behöver är det draghjälp för att undvika röda siffror..
Lidköpings krögare rustar för fem dagar där köken går extra varma. Restaurangveckan är uppskattad sägs det.. Kanske att denna vecka kan hjälpa till något men knappast rädda en rörelse som går knackigt och med ständig tillströmning av nya ställen att besöka inom näringen så görs inte saken bättre..
Annars är att äta/fika ute ganska utbrett i denna stad men det finns alltid en gräns.. Med mycket höga hyreskostnader, personalkostnader samt materialkostnader tar krävs det ett antal gäster innan det infinner sig vinst..
Nu en vecka för de krögare som anslutit sig till evenemanget där det I fjol såldes 3 000 menyer under fem dagar för 200 kronor, där ingår två rätter, för och huvudrätt..
Men fram till sommaren får man lite mer konkurrens i form av en hög med "matknallar" som var här förra året och som tydligen vill tillbaka då det blev succé. Var själv där och njöt, inte billigt kanske men heller inte dyrare än på ordinarie krog.. Saknade att kunna ta mig en stor kall öl men det är väl svensk alkoholpolitik som har sitt finger med..
Förra året hette det "International street market" om jag minns rätt. Åt gott och satt och minglade på solbryggorna, hade varit gott med en öl där men då hade väl länsman fullgjort politikernas hysteriska påfund om alkoholförtäring på allmän plats..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...